SHINBUKAN
Iaido Koryu szeminárium - 2007.11.10-11 -

"- Amit egyszer már gyakoroltál, benned van. -" (H.G.)

A tökéletes hópelyhek uralta Teplice. Felhőbe vesző hegyek, hóba vesző autók, nyugalomba tévedt lelkek, és fáradt testek.
És Cook Sensei most is csak mosolygott: "Easy!" - mi pedig csak a tökéletes "kezdők szellemével" néztük, és ezt suttogtuk magunk elé: "..akkor ezt most még egyszer" (V.G.), pedig tudtuk, a szemünk akkor sem lenne képes feldolgozni a gyors és pontos vágások alkotta művet.

"Nekem Teplice az áramlat:
jó volt látni, hogy van, akit a mozgás éltet és az átadás öröme hajt, aki ettől teljesen élő és teljesen önmaga." (M.P.)

Az igazi élmény mindannyiunk számára a második nap volt, mivel Okuden álló (Tachi Waza) katákat ismerhettünk meg - több verzióban.

"Én ezért kezdtem el Iaidozni!" (Sz.I.) -

- hangzott el a nap végén az élmény-összefoglaló mondat.

(...)

A fáradt csapat az autók előásása után indult haza:

 "hazafelé a hegyek közt a  Funtinelli Boszorkány  járt körülöttem" (Á.S.)

"Veszélyes havas utakon hazafelé, bajbajutottakon segítettünk, leszakadó ágak elől ugráltunk el, száguldoztunk, eltévedtünk, megkerültünk, hazaértünk jót nevettünk!" (V.G.)

"húú! , ez egy RAKENDROLL-RYU tábor volt!" (DJ okuden tachi waza (V.GA.))

 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!