SHINBUKAN
BKA Iaido & Jodo Summer Seminar - 2013.08.02-07. -
Minden évben van nyári BKA szeminárium, de csak minden páratlan évben jön Ishido sensei erre az eseményre. Dojo-nkat a két Belgiumba "emigrált" dojovándor - Anikó és Jocó - valamint magam képviseltük.
A tábor meglehetősen intenzív voltát próbálom érzékeltetni: délelőtt 3 óra, más félóra szünet után 3,5 óra edzés. Ez alól csak a taikai/ vizsga nap volt kivétel.
Mindkét szakágban teljesen górcső alá került a ZNKR kata sorozat, majd a koryu egyes részei is. Zárszavában Ishido sensei kiemelte, a ZNKR katá-k gyakorlása fontos, de a koryu-é is, a hagyományt őrizni kell mert különben eltűnik.
 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!