SHINBUKAN
Jodo Nyílt Válogatott Edzés - 2014.01.18 -

Alig fordultunk át a 2014. évbe, máris fontos esemény került be a virtuális és hagyományos naptárakba, hogy az ünnepek és a kicsit álmos évkezdést követően jodós lendülettel indítsuk útjára az új esztendőt.

Folytatva a korábbi évek hagyományát, a Juunanshin és a Shinbukan tagjai gyűltek össze, hogy az évszakhoz képest enyhe januári szombaton, Hábermajer Gábor sensei vezetésével, családias hangulatban gyakoroljanak. Az idei Jodo Nyílt Válogatott Edzésen összesen 10 jodoka vonult fel a két klubból: egyetlen hölgy és kilenc férfiú.

Az alaptechnikák gyakorlásában nem mindennapi feladatot jelentettek a „váltókihon gyakorlatok” (Sensei vezényletére minden technikát egy másik követett véletlenszerű sorrendben), amelyeket változó eredménnyel sikerült kiviteleznünk – ennek talán a terem visszhangja lehetett a magyarázata, ugyanis nem mindig voltunk biztosak benne, hogy mit hallottunk. Már a páros gyakorlatoknál is úgy keveredtünk, hogy ne a megszokott társakkal gyakoroljunk.

Miután jól bemelegedtünk, következhetett a katák gyakorlása, itt is ügyelve a gyakorlópartnerek forgására. A lazaság, a dinamika, a gyakorlás, a gyakorlás és a gyakorlás állt az esemény fókuszában. Egymást segítő és javító szándékú, pörgős, intenzív edzésben volt részünk.

A dojótól furulyaszóval búcsúztunk, akinek kedve tartotta, még betért a közeli vendéglátóegységbe egy kései ebédre vagy csak pótolni a homokról el-elcseppenő vízcseppeket.

Egy év múlva találkozunk ugyanitt. Talán akkor nagyobb számban, de nem kevésbé családias hangulatban.

Bitó Róbert

 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!