SHINBUKAN
Iaido Szeminárium - 2014.02.22-23 -
Az entomológia és az iado kapcsolatának felfedezése. Az érem két oldala.
 
 Nem tudhattam előre, hogy ebben az iaido táborban fog kiderülni, egy forradalmian új tudományág úttörője leszek. Ez a entomo-bazzegologia.
 
Új rovarfajok tucatjai bukkantak fel hőn szeretett, hűséges varosunkban, Sopronban: ormanyosorrútevefas..rágóbogar, térdmagasságbanrepülőrántottlaposbazzeg, hallójáratbanézőpikkelyesnyakúugrómakiatka, lúdtalpasbarlangilepke, tücsökfejűálarcoshónlajszőrzetnyalóvérbolha.
 
Továbbá felfedeztük, hogy van olyan falu, ahol egy zetor vasláncon húzza a nyolclábú megvadult bazzeget, amihez rozsdás láncon egy ringlispíl van kötve, amin a kisbazzzegek orditóbazzegekkekel kiabálnak pörgés közben. Fény derült arra is , Robi obi-csomója akkora kiterjedésű, hogy valamennyi sorban állót befolyásolja. Sorakozónál a sort, vágásnál a tsuka pozícióját és teret is görbíti az extra-gravitáció
 
A tábor kettősségét érzékeltetően nézzük az érem másik oldalát is.
 
Ismét részünk lehetett egy kis létszámú és nagyon szívélyes hangulatú táborban, ahol annak minden előnyét megtapasztalhattuk. A kevés gyakorló lehetővé tette hogy Demuynkc sensei személyesen javítgasson bennünket, a viszonylag magas átlagfokozat pedig mélyebb értelmezéseknek, és boncolgatásoknak adott teret. Rengeteget gyakorolhattunk és mozoghattunk, volt időnk megkezdeni a frissen okultakat beilleszteni a formákba. Ezt a jó légkör es az elmélyült atmoszféra is erősítette.
A könnyedségnek is nagy teret adott ez a két nap, erről tanúskodnak a friss tudományos felfedezéseink is, amit igyekszünk a budo fejlesztessenek szolgálatába állítani.
 
Mondhatom, valóban hatékony napokat tölthettünk együtt Demuynkc sense-iel, Vladdal, Szlovák es hazai iaido-s barátainkkal.
 
ui. 1:
hu.wikipedia.org/wiki/Entomol%C3%B3gia

 
ui. 2:
entomo-bazzegologia első lemezének ismertetése
A semmiből hirtelen, minden előzményt mellőzően előlépő zenekar a korai XII. századi balladák szöveget  ötvözi trashmetal dallamokkal úgy, hogy a posztmodern lengyel raggie erőteljesen átérződik . A bazzeg-életérzés is tisztán kihallható a az összetett zenei világból, mely meghatározó képlete az ipari porszívó frekvenciáival átszőtt vokális hangzáskép.
 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!