SHINBUKAN
Nyílt Magyar Iaido Taikai és Vizsga - 2014.04.25-27 -
A hosszú hétvége ezúttal új helyszínen, Alsóörsön került megrendezésre.


A pénteki hűvös napon birtokba vettük a sportcsarnokot, amit - régi barátaink üdvözlése közben - használhatóan tisztává próbáltunk varázsolni.
A régi receptet követve aznap is a 12 ZNKR kata pontjait tekintettük át Victor Cook sensei (Iaido Renshi 7. Dan) és Patrik Demuynck sensei (Iaido Renshi 7. Dan) segítségével.

A fárasztó nap után a közeli olasz étteremben vacsoráztunk, majd csendes-panorámás szállásunk felé vettük az irányt, hogy testvériesen osztozzunk a hét ágyon - kilencen.

A második nap egyéni és csapat versenyek zajlottak - szinte (ebéd)szünet nélkül.
Voltak meglepetések, kata tévesztések..így a díjak kiosztása után  ismét fáradtan, és éhesen vettük birtokba az újabb Balaton parti éttermet.


Az esemény zárásaként - az előző nap látott hibák feltárása után - imáink meghallgattattak, négy csoportban folytattuk a tanulást: a vizsgázók mellett három koryu csoport is létrejött...!
Igazi ajándék volt ez, kedvenc koryu katáinkat - és kai wazáit ízlelgethettük Cook Sensei magyarázataival és tanácsaival (pl. hogy hogyan válasszunk koryu vizsga katát):
Gyakutō, Seichūtō, Gyakute Inyōshintai, Yukizure, Shinobu, Yukichigai...!


Gratulálunk Bitó Róbert klubtársunknak a sikeres 2 kyu vizsgájához,, valamint mudan-2kyu kategóriában elért 3. helyezéséhez!
Gratulálunk Vass Gergelynek, Fábos Szilveszternek és Bitó Róbertnek csapatban elért 3. helyezéséhez!
Gratulálunk Vass Gergelynek 3-4 Dan kategóriában elért 3 helyezéséhez!
Gratulálunk Lovik Anikó hazalátogató klubtársunknak 2. dan kategóriában kapott Figthing Spirit díjához!

 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!