SHINBUKAN
13. Európai Jodo Bajnokság - 2014.09.13-14. -
2014. szeptemberében Olaszország északi részén, egészen pontosan Torinóban, rendezték meg a 13. Jodo Európa-bajnokságot, ahol Magyarországot Jocó és én képviseltük. A két évvel ezelőtti EB-ről megismert Arai sensei és Kurogo sensei mellett Yasumaru sensei érkezett még Japánból az eseményre. A pénteki "szabad' gyakorlás alkalmával már a legtöbb résztvevő megjelent és a háromfős ZNKR küldöttség látva, hogy nem férünk el a motodachi-s gyakorlás mellett döntött. Ez mindenki számára érdekes volt, főleg, hogy a résztvevők kiket rohamoztak meg. Mi éppen ezért kihúzódtunk oldalra és lelkesen "repetáztunk" a kevésbé népszerű (értsd: ismert) senseieknél.
Este felcsaptunk németnek (ez lett a szokásunk: minden étkezésnél és csoportos tevékenységnél más országhoz csatlakoztunk, végül lehorgonyoztunk a finnek mellett) és vidáman köszöntöttük a késve befutó barátokat is.
Másnap egész napos szeminárium volt. Először Yasumaru sensei kihonoztatott minket egy egész délelőttön keresztül (a partnerem 123 hiki otoshinál járt, amikor cseréltünk), majd Arai sensei vette át velünk a katákat. Másnap a versenyen hamar elvéreztünk és lelkesen drukkoltunk a még versenyben lévő barátainknak (kivéve, amikor pofátlan módon összesorsolták őket és nem tudtunk dönteni :) A csapatverseny és az egyéni verseny után rendezték a vizsgákat, én mint többnyire közönség már hullafáradt voltam, nem tudom, a senseiek hogyan tudtak egész nap figyelni... Rengeteg vizsgázó volt, a sandan-jelöltek a nagybizottsághoz kerültek és hamar kisült, hogy mind átmentek, s mivel a shodan-nidan tömeg is hamarabb lefutott, a rokudan és nanadan vizsgákat már elképesztő csöndben figyelte mindenki. Végül nagyon sokan átmentek, negyedik danig szinte mindenki, felette egy-egy fő. André senseijel a hollandoknak már három hetedik danos senseiük van.
 
Összefoglalva egy remekül szervezett EB-n vehettünk részt, ahol sokat tanultunk, nagyon kedves jodokákkal ismerkedtünk meg és Jocó még egy új fokozatot is begyűjtött. Reméljük, jövőre is ennyire kellemes hangulatú lesz az EB és Svédországban szép nagy lesz a magyar csapat!        

Lovik Anikó

Gratulálunk Bereczki József klubtársunknak a sikeres vizsgájához!
3. dan!
 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!