SHINBUKAN
Enbu a Magyar Kobayashi Dojok Egyesületének 20 éves jubileumi edzőtáborában - 2015.04.11 -
Az esetek nagy többségében bemutatói meghívásainkkor olyan eseményeken veszünk részt, mutatjuk meg magunkat, hol az utca embere találkozhat sportokkal, harcművészetekkel, japán kultúrával. Egyszerűsített cirkuszi látványosságként tekintenek ránk, bár minden ilyen esetben is szigorúan ragaszkodunk alapelveinkhez, a szakmaisághoz, a mestereinktől tanultakhoz.

Legutóbb azonban igen megtisztelő felkérést kaptam, a Magyar Kobayashi Dojok Egyesületétől. Látóterükbe annak okán kerültem, hogy néhai aikido pályafutásom utolsó állomása e szervezet volt. A szervezet tavaszi edzőtáborában ünnepelte meg a Japán Kobayashi Dojo és a magyar aikido 20 éves barátságát. 

Az elmúlt években az MKDE-vel együttműködő és baráti aikido szervezetek legmagasabb szintű instruktorai tartottak bemutatót, mely végén maga Kobayashi Yasuo Soshihan (8. dan Aikikai) is tatamira lépett. Igazán gyönyörű és könnyed bemutatóját látva ismét bebizonyosodott, hogy az idős kor sok esetben nem akadály (79). Az aikido beutatók közé ékelődve jelentünk meg iaido és jodo bemutatóval, és színesítettük a palettát. 

Nagy öröm volt számomra 1999 óta először ilyen közegbe lépni. Sajnos csak néhány régi ismerőssel találkozhatam, akikkel annak idején közösen koptattuk a tatamit.

Köszönjük az MKDE-nek a megtisztelő felkérést.Hábermajer Gábor
 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!