SHINBUKAN
Nyílt Iaido Taikai - 2015.04.24-26 -
A 8. Nyílt Iaido Taikai ezúttal új helyszínen, Budakalászon került megrendezésre a Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség szervezésében.
A hely kiváló adottságokkal rendelkezik. Jó a padló minősége, szellőztethető a terem, több öltöző áll rendelkezésre..ráadásul a közeli tó és a napsütés is jókedv-növelő hozzáadott érték.Nagy örömünkre ezúttal is - követve a hagyományt - Victor Cook sensei (Iaido Kjoshi 7. Dan) és Patrik Demuynck sensei (Iaido Renshi 7. Dan) irányítása alatt tölthettük a hétvégét.

A felkészülést időben elkezdtük, felfrissítettük elméleti ismereteinket, kipróbáltuk a Sensei által készített mobil pályát..és gyakoroltunk!
A kétpályás, időmérős "verseny" mindig megosztó, egyeseket lázba, hoz, de akad olyan is, aki menekülne a kihívás elől..de mivel minden ilyen alkalom kiváló gyakorlási lehetőség, ráadásul találkozási pont a többi dojo iaidokáival és meghívott mesterekkel, nem is lehet kérdés, hogy jelentkezünk-e. :--)

Az első napon a katákkal ismerkedtünk - legnagyobb örömünkre a gyakorláson volt a hangsúly!

Szombaton az egyéni versenyeken zajlottak.
Egyesületünk Vass Gergelyt, Szilva Imrét, Méhesfalvi Ednát, Farkas Zsófiát és Pálinkó Tibort állította hadrendbe.
Az egyéni versenyben elért eredményeink:
Farkas Zsófia: 1 kyu-1 Dan kategória, Figthing Spirit díj
Lovik Anikó: 2 Dan kategória, Figthing Spirit díj
Vass Gergely: 3-4 Dan kategória, 1 helyezett

A szombat fáradságot egy indiai étteremben pihentük ki.


A csapatversenyre összeállt két Shinbukan nevezés is - de a folyamatos változások után az utolsó napra csak két fő állt készen..így egy külsős taggal sikerült végül neveznünk, és dobogón szerepelnünk!

Csapat versenyben elért eredményünk:
Vass Gergely, Sz. Imre: 3 helyezett


A vasárnap délután első része vizsgafelkészüléssel telt - a szerencsés nem vizsgázók ezalatt Cook Sensei személyes tanítását élvezhették.

Méhesfalvi Edna és Fekete Gábor klubtársunk ezt követően sikeres vizsgát tett - nekik gratulálunk a 2 kyu fokozatok megszerzéséhez!

 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!