SHINBUKAN
Iaido Szeminárium - 2015.11.20-21. -
Mindig nagy öröm újra találkozni Patrick Demuynk sensei-el. Közhelyes és elcsépelt mondat ez, de mit tegyek ha tényleg így érzem. Szombat esti beszélgetésünk vele ismét mélyen elgondolkodtatott az iaido és a budo mélységeiről. Arról az időszakról volt szó, mikor műtéte után, már testileg nagyjából rendben volt, ám személyiségét kellet újra megtalálja, és teljesen alapvető, hétköznapi dolgokat kellett újratanuljon.  Ez a férfi micsoda harcot vitt végi, micsoda erőfeszítést tett az életéért, és azért hogy vissza kerüljön az élet menetébe, szerettei közé, és a budo világába. Még mindig hihetetlen számomra micsoda veszedelemből került ki, és micsoda utat járt be, hogy újra teljes emberként tudjon működni. Mindezt a több évtizedes gyakorlásban megerősödött akaratára támaszkodva vitte végig. Tiszteletet parancsoló, és példaként álló amit végigvitt.
 
.. És itt volt velünk, ami több mint nagyszerű!
Velünk volt pár napig és szokása szerint nagyon intenzív szemináriumot tartott ismét. Mi szombaton csatlakoztunk a Tamiya ryu-ban már egy napja kovácsolódó társainkhoz, hogy bele vessük magunkat a ZNKR katá-k világába a hétvégére. A metódus a Sensei-től megszokott volt ezúttal is. Átvettük a katá-kat, részletesen nézve a főbb pontokat, majd jött az egyéni gyakorlás, hosszan. Így jutott idő a pontok kidolgozására, és a Sensei-től kapott egyéni instrukciók feldolgozására, amiben egyikünk sem szenvedett hiányt. Mindannyian rengeteg személyes figyelmet kaptunk, ki-ki szintjének, egyedi sajátosságainak megfelelően. Úgyhogy maradt munkálkodni valónk bőven a gyakorlás hétköznapjaira is. 
 
Köszönjük Patrick senseinek az oktatást, azt pedig különösen, hogy előtérbe helyezte a személyes tanítást, ami nagy kincs, mert a nagy létszámú szemináriumokon csak elvétve jut részünkül.
A Yunanshin gárdájának pedig Köszönjük a szervezést!
 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!