SHINBUKAN
2. Shinbukan Iaido Szeminárium és Taikai - 2016.09.24-25 -

A tavaly útjára indított hagyomány folytatódott, idén már a második Shinbukan Iaido Taika-t rendezték Cseh országi barátaink. Sajnos dojo-nkat most csak ketten képviselték, viszont kiegészült csapatunk a Magyar Iaido Válogatott néhány tagjával. A program szerkezete megegyezett az előző évivel: egy nap ZNKR Iaido szeminárium, sok kata gyakorlással, majd másnap egyéni enbu-taikai-al fokozatonként, utána pedig a csapat verseny. Ez utóbbi a legnagyobb  vonzerő, hiszen kevés alkalom van ahol klubcsapatok versenghetnek egymással. Az enbu-taikai szerkezetét tekintve pedig kitűnő alkalom a vizsgahelyzet gyakorlásának. Csapatunk tagjai is ezt a célt tűzték ki ez útra: verseny és vizsga helyzetekben lenni, ennek a rutinját fejleszteni.

 

Nagyszerű érzés volt találkozni Cook sensei-el, a vele érkezett mindkét Jonh-al, kassai barátainkkal, és a többi ritkán látott ismerőssel és baráttal.

 

Jövőre remélhetőleg többen, újra Prága!

 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!