SHINBUKAN
Jodo Szeminárium - 2016.10.08-09. -
Szeminárium Jef Heuvelmans Sensei-el

Vasárnap fájdalmasan korán keltünk. Úgy tűnt, nem baj, hogy nem kellett szombaton is fájdalmasan korán kelni.
Készülődés, indulás, hosszú utazás.
Már csak a helyszínhez közel, 8 körül éheztem meg. Útközben reggeliztünk.
Szép a II. kerület.
Fél 9 körül érkeztünk. Adél már ott volt, kedvesen fogadott. Megmutatta a helyszínt, megcsodáltuk a belső teret, a tornatermeket.
Lassú ébredezés.
Szállingóztak a résztvevők, már ismerős arcok. És egy ismeretlen arc; a sensei. Több klubtársra számítottam. Örültem, hogy Zoli eljött.
Bemelegítés, zavarodás, kihonozás.
A sensei érthetően beszélt és magyarázott. A hangulat barátságos, és támogató volt. Zoli a terem másik felében volt. Jól jött a szokatlan környezet. Jó volt, hogy Zoli ott volt a terem másik felében.
Hibák, pontosítások, van miből dolgozni, már nem vagyunk annyira elveszve.
Nagyon sokat 5-ös katáztunk. Adélért a sensei jött, mert annyit foglalkozott velünk, hogy Ő majdnem kimaradt a katázásból. Balról rendszeresen gyakorlatias magyarázatokat hallottunk az egyes mozdulatokról.
Ebédszünet.
Zoli sajtos kiflijét ettük, meg édességet. Lassan értek vissza a többiek. Mi előbb mentünk vissza a terembe. Jo-zni jöttünk.
Koryu katák következtek, amik a ZNKR-ben nincsenek benne, meg sok nyálcsorgatás. Nekünk kis lépések jutottak, amikkel elbírtunk. Azokat gyakoroltuk. Voltak,amik már kata-részletekké álltak össze. Most először gyakoroltam jodo-t ilyen alacsonyan, közel a földhöz. Tetszett.
Hazaút, még világos, madárcsicsergős.
Pedig sok minden történt már aznap.
Kár, hogy a szombati kimaradt.

Pfeff Ákos György