SHINBUKAN
Koryu szeminárium - 2016.10.22-23 -
Előzmény
Amikor elhatároztam, hogy részt veszek egy Sportoktatói tanfolyamon, még nem tudtam, hogy ez mivel jár..
A Prágai taikai, az őszi tábor egy napja is áldozatul esett egy-egy modulzáró vizsgának (fel is merült bennem már azóta többször, hogy hasznosabb lett volna, ha a  magyar válogatottal készülök a vizsgámra...), de úgy döntöttem, hogy a Koryu táborba elmegyek - az indok teljesen ésszerű volt, a vizsgán legalább egy koryu kata várható, és szükségem volt egy utolsó nagy lökésre.

Úgy alakult, hogy a Miata marad, és a legutóbb bejáratott szállítóhajóval indulunk útnak, így autó, csomag és gyerek logisztika után elindultunk!
Én vezettem. Mellettem Réka ült, így változatos témákat tudtunk megbeszélni: szó esett a halainak a szaporodásáról, az iskoláról, a fiúkról és a Csillagok háborújáról is (sikerült tisztázni, hogy Leia hercegnő nem hal meg ;--)).

A tökéletes nap
Nem a szokásos úton érkeztünk Blatnicára, de a látvány ott is, sötétben is nagyszerű volt: a természet színesre festette a lombokat!
Késő este érkezetünk meg, ismét a patak melletti házat vehettük birtokba. A SHIN JUNSUI DO tagjai - Kulcsár Robbie, Kónya Michail, Lengyel Olivér - már vártak minket, 3 fogásos vacsorával fogadtak...vendégszeretetük még mindig zavarbaejtő. :--)

A patak csobogása altatott el (kell egy ilyen otthonra is!).

És eljött a szombat!
A régi ismerősök üdvözlése után Cook Sensei a szokásos jókedvével üdvözölt minket, majd Shoden katákkal kezdtük a "bemelegítést". :--)
Felhívta a figyelmünket a közös hibákra, kiemelte az időzítés fontosságát, finomította a részleteket - mi pedig élveztük! :--)
Régi kedvencem, a Gyakuto bemutatásakor én lehettem a segítő (azaz az áldozat) - így született egy újabb maradandó élmény!

Ebéd után máris jött a "Köd", "A lábszár körülzárása", a "Négyirányú vágás", az "Elállt ajtó", az "Ajtó mellett", a "Padozat alatt", a "Két torlasz " és a "Tigris futás"! Örömmel figyeltük a részleteket (mi változott? valami változott?), a kai-wazákat és az egyéb meglepetéseket. :--)


Túl gyorsan eltelt az idő...ettünk pár evőkanál tiramisut a tepsiből (ez gyakran megesett a hétvégén :--)), és máris a meleg vízben találtuk magunkat - a külső medencében a hőmérő 6 C fokot mutatott.
Este útba ejtettük a Sayonra partit a kastélyban - én Rékával titkos ajtókat fedeztem fel, és megszámoltuk a fa asztal 176 évgyűrűjét is!
Éjszaka még sültek a palacsinták (közben Olivér kardját is sikerült megjavítani,),  gyönyörű, tiszta csillagos éjszaka volt, a patak pedig csak csobogott.

Tökéletes nap volt!


Reggel 2 C fok volt...a patakparton álltam. A hegyről érkező ág sáros volt, a másik tiszta.
Arra gondoltam, hogy mi is patakok vagyunk.
Utat keresve csordogálunk lefelé, és ha találunk egy tiszta forrásból érkező szálat,
csatlakozunk hozzá, és együtt haladunk tovább,
és egyre tisztábban, egymást erősítve győzzük le az akadályokat.

Másnap sajnos eltértünk a tervtől (Chuden...), mivel Cook Sensei kímélte szerette volna a térdeinket..így Okuden álló katákkal töltöttük a napot:
"Együtt menni", "Kísérők", "Teljes felszámolás", "Többszörös megállítás", "Észrevétlennek maradni", "Elkerülni", "Félresöprés ruhaujjal", "Kapun belépni", "Fal közelébe", "Megállítani és elvezetni", "Elköszönni".

Záró szavaiban Sensei ismét kiemelte, hogy Koryu-ban egy "csontvázat" kapunk, ezt pontosan meg kell tanulnunk, de mindig nyitottnak kell lennünk arra, hogy idővel saját személyiségünkkel ruházzuk fel a gyakorlatokat.

Ez a nap még rövidebb volt...szívesen gyakoroltam volna még..de indulni kellett.
Elbúcsúztunk a barátoktól, a hegyektől, az útlezárástól...beszélgettünk, hazaértünk.Itt, a hegyek és  barátok között a Kardrántás művészetének minden íze, fűszere, az élet minden érzése belesűrűsödött a Somakuri katába: ez itt a teljesség, életem hátralévő részében ezeket szeretném gyakorolni! :--)
 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!