SHINBUKAN
23. Európai Iaido Bajnokság - 2016.11.17-20. -
Az idén nem kellett messze utaznunk, hogy részesei legyünk az Iaido Európa Bajnokság élményének: Budapest volt a helyszín!

Az eseményt nagyon sok szervezés előzte meg, hogy mire megérkeznek a résztvevők és a vendégek minden tökéletesen legyen - és a segítőknek köszönhetően olajozottan is működött a gépezet.

Csütörtök reggel - szokatlan módon - gyakorlással kezdtük a napot. Forgó rendszerben cserélődtünk, mert nagyon sokan voltunk (pedig eleve két helyszínen folyt a gyakorlás a magas létszám miatt), majd délután kaptunk tanítást is, mivel megérkezett a japán delegáció (Takashige Yamazaki Iaido Hanshi 8. Dan, Teruo Mitani Iaido Hanshi 8. Dan, Hachiro Nakano Iaido Hanshi 8. Dan)!
A mi csapatunkat Mitani Sensei formálta, neki - és a kiválóan érthető angol tolmácsolásnak - köszönhetően ismét hasznos információkkal gazdagodtunk! Több javítandó sarokpontra is felhívta ezen a délután a figyelmünket, nekem ezek közül a Tsuka ate (azonnal szúrni kell fordulás után) és a Kesa giri (fumikomi-ra vág) maradt emlékezetes.
A másnap délelőtti gyakorlásokat fokozatonkénti enbu zárta - a 3 danosok megtöltötték a termet! :--)

Pénteken - a versenyeket előkészítendő - versenybírói szeminárium zajlott (én eközben a nézőtéren tanultam).

És taikai! Hétvégén későn érkeztem, de így is láttam kiváló mérkőzéseket - késő délutánig folyt a küzdelem. Izgalmas volt a magasabb fokozatúak koryu katáit látni, találgattuk, melyik iskola is lehet?


Sajnos sokan kiestek a magyar egyéni versenyzők közül, de Csabai Ferenc shodan kategóriában második helyezést ért el, Budavári Anita pedig sandan kategóriában Fighting Spirit díjjal lett gazdagabb!


Vasárnap délelőtt a csapatversenyek zajlottak - mivel eközben lettem Iaido sportoktató, és emiatt ismét késve érkeztem - csak az utolsó mérkőzést láttam...az szép volt!
Gratulálunk a magyar válogatott csapatnak - így Vass Gergely klubtársunknaka harmadik helyezésért!

A záró szavak kiválóan összefoglalták az esemény lényegét: ellenére a világban és Európában zajló eseményeknek itt egy helyen volt 24 ország résztvevője, és békésen, jó hangulatban csináltuk azt, amit szeretünk, ami összetart minket - kell ennél több?


A hétvége záró akkordjaként vizsgák is voltak; én a nagyon jó hangulatú 5 perc ellenére maradtam sandan, de többeknek sikerült: gratulálunk Méhesfalvi Ednának és Halmos Szabolcsnak a sikeres 1 dan fokozat eléréshez!


Jöhet a koryu!!!
 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!