SHINBUKAN
Új IAIDO 2.DAN! - 2017.03.05. -
Az egy évem alatt az IBU-n volt szerencsém Kaneda senseinél folytatni, újrakezdeni az iaidot. Ennek részeként pedig mindenkit buzdított hogy menjünk vizsgázni amikor csak tudunk.
Nagyon jó tanár, hihetetlenül éles és laza. Élmény az óráira járni. Nem feleslegesen túl komoly vagy túl szigorú, mindig egy élmény és mindig mindent lát.
Az első szemeszterben nemigen tudtam járni az esti edzésekre csak a heti egyszeri napközbenire, ütközött a kyudo órákkal, de a másodikban egész sokat ami jó volt vizsgafelkészítőnek.
Így eljött az idő és vasárnap dan vizsgára mentünk Tokyoba. Nekem az első iai vizsgám Japánban, a többiek 1 kyut is csináltak pár hónapja. 
Tokyo innen elég messze van, vagyis 5 körül indultunk hogy a 9-es nyitásra odaérjünk... Amin kiderült hogy csak a shodan van 9-től, a 2 dan majd 12:40-től... 
2-en mentünk 2 danra, úgyhogy volt időnk szenvedni és majd elaludni :)
A szervezés szuper volt, nincs túl parázva. 2 pályán ment az egész, 9-12-ig letoltak 200 shodan vizsgázót és a tempo megmaradt a délutáni vizsgákra is. Így kell ezt, semmi cicoma, időhúzás :)
2,5,8,9,10 katák voltak nidanra. Nem volt életem legjobb sora, harcoltam a vonallal a záróreinél, de meglett, lehet készülni a következőkre. :)

Köszönöm a tanáraimnak, az évek során sokaknál megfordultam, de főleg Hábermajer Gábor senseinek, Albert Van den Broeck senseinek és Kaneda Kazuhisa senseinek.

Ha bárki kedvet kapott egy évet tanulni és valamilyen budo ágon rengeteget edzeni az IBU-n akkor gyertek! Nagyon várják a jelentkezőket! 

Bereczki József
 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!