SHINBUKAN
Jodo szeminárium - 2017.02.18-19. -

Egy régi-új, elegáns 1150 kg-os távol-keleti ragadozóban, egy büszke-lelkes dojovezető sofőrrel utaztunk Kassára, ami hullapelyhesfehérhóval és kedves emberekkel, szépséges kígyókkal, zizegő óriáscsótányokkal brrrrr:-)))) és finom étellel várt minket. A legifjabb, egy hónapos harcművészlányt, Szimonkát is megcsodálhattuk, kézbe vehettük, együtt örülhettünk neki a szüleivel, majd házigazdánk Iveta vendégszeretete, kedvessége is mindannyiunkat levett a lábáról. A bőséges reggelik után Iveta mosolyával kísérve 2 nap edzőtábor Watson és Demuynck sensei vezetésével, amin végigvettük az első 12 katát  (Ranai-t is, igen!! ), így lehetőségem volt az utolsó és egyben leghosszabb katát most először nem dojo-belivel is gyakorolni és a kardoldallal is többet foglalkozni: ahogy látom, a dojoban nem lesz unalmas a következő 6 évem sem :-), majd az azt követő évek sem telnek láblógázva :-).

Pontosság, időzítés - utóbbinál a legerősebb élmény a 9. kata-ban volt, majd megmutatom :-).

Egészségügyi közlemény meglepő tapasztalattal: a teniszkönyököm a 2. napra már nagyon fájt, DE! a keddi itthoni edzésre nagyon sokat javult, és jobb lett, mint előtte volt, már csak kicsit fájogat, tán el is múlik? 
Guld AndreaJodo tábor Kassán - immáron másodjára!
Idén Patrik Demuynck Sensei és Andrew Watson Sensei vezetésével gyakoroltunk a hétvégén. Nekik köszönhetően sok részletet pontosítottunk a mozgásunkban. Négyes kis csapatunk Gábor új cápájával közelítette meg a várost, ahova egy héttel később újra vissza fogunk térni. Személy szerint én nagyon szeretem a kassai jodo tábor hangulatát. Egy kis létszámú edzőtábor, ahol a résztvevők között sok magasabb fokozatú jodoka, így remek alkalom a tanulásra és fejlődésre.


Kozár Zoltán

 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!