SHINBUKAN
X. Nemzetközi Nyílt Iaido Tábor - 2017.04.07-09 -
Ott állsz a kijelölt helyen s, arra vársz hogy beszólítsanak, majd bólint a főbíró, elindulsz befelé, a vonal előtt megállsz, az idő lelassul számodra.
Érzed, hogy a remegő kezed - miközben szorítod a sayát - izzadságban úszik, lassan veszed a levegőt... miért nem hallod a hajimét, mire várnak még??
Nem hallod, csak látod... mert már nem itt vagy.... bezártál valamit, egy másik síkra kerültél...
Automatikusan cselekszel, meghajolsz, és már teszed amit tenned kell.... Távolból hallod hogy egy-egy neon felsercen, s a rád összpontosuló figyelem mint valamiféle nehéz kabát rád nehezedik egy pillanatra, de mikor már leülsz seizába,  nem érzel semmit, csak rettentő nagy hálát a mestered iránt a sok-sok segítő iránt, s kissé könnybe lábad a szemed, IGEN ITT VAGYOK!! 

Köszönöm  nektek, mind ki segítettetek sok jó tanáccsal és biztatással, és építő kritikával.
Köszönöm. Köszönöm. Köszönöm. 


Jurász Péter

Pénteken új helyen, a VASAS SC. Fáy utcai sporttelepének egyik termében kezdtük a csodálatos műanyag padló felmosását (részben sikerült, de a rágóhoz erősebb anyag kell). Előkerültek a régi barátok, Belga csokik, Fidorkák és Jocó - egyenesen Japánból.


Kis létszámú, ám kitartó és lelkes csapatunkat ismét mesterek vették kezelésbe: megérkezett Victor Cook sensei (7. dan kyoshi), Patrik Demuynck sensei (7. dan renshi) és Mihalik Hunor sensei (7. dan renshi).
Két csoportra feleződtünk, és három részre bontva gyakoroltuk a katákat - közben pedig személyes tanításokat kaptunk - nekem helyére került a noto kard szöge, fény derült egy lógós kisujjra és a támadó szándék teljes hiányára a Kesa-giri-nél, pontosításra került a saya szöge a Ganmen-ate esetében, és volt egy ritmus módosítás a Soete- tsuki kardrántásánál. Alaposan elfáradtunk...
Természetesen nem maradt el a közös tudás-átadás sem. Cook Sensei hangsúlyozta a láb mozgás fontosságát, és megmutatta, mennyire fontos, hogy valódi vágást tudjunk mutatni a formagyakorlatokban.

Még mindig nehéz definiálni, hogy hol is tartunk a végtelen Úton,
de elég hosszúnak tűnik az előttünk álló rész...

A szombat már a versenyzés hangulatában kezdődött: pályát ragasztottunk (sokáig, nem elsőre), majd gyakoroltunk: A magasabb danosok bíráskodhattak, a többiek bemelegíthettek az igazi megmérettetés előtt.
Majd következett az egyéni taikai! Jó játék volt ismét: Vass Gergely (3-4 dan kategória első helyezett) és Jurász Péter (mudan kategória, 2. helyezett) klubtársunk érmeinek örülhettünk! :--)


A szombatot megkoronázta a sayonara party - éhesek voltunk, jóllaktunk, sokat beszélgettünk!

Vasárnap a csapatversenyekre került sor, Dimitri atya meglepetés látogatása öröm volt (ismét szóba került az egyház alapítás :--)), majd - mialatt én különféle módokon versenyeztem - a Shinbukan T-Rex csapat győzedelmeskedett (Vass Gergely, Halmos Szabolcs és Jurasz Péter) , délután pedig mindenki sikeresen vizsgázott: Jurász Péter és Mircsea Szilveszter klubtársunk sok tapasztalattal és 2 kyu fokozattal lett gazdagabb!

Gratulálunk 
klubtársainknak - és mindenkinek, hiszen ahogyan Cook sensei záró szavaiban kitért rá: mindenki győztes, aki a legjobbat mutatta aznap!

Köszönjük a tanítást! Köszönjük Némonak, hogy szárnyai alá vette az eseményt, köszönjük klubtársainknak a segítséget - és főleg azt, hogy helytálltak a folyton változó körülmények közepette..!

 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!