SHINBUKAN
Iaido szeminárium - 2017.10.14. -

Tegnap újra találkozhattunk Patrik Demuynck Senseiel a Juunanshin dojo szervezésében. Sajnos most csak egy nap jutott a közös edzésre, mely során ZNKR katákat volt lehetőségünk együtt gyakorolni. Patrik sensei minden esetben felmérte a csapat képességeit az első pár ismétlés alkalmával, majd általános tanácsok következtek, mely során a magas danodok mutatták be a helyes formát. Ez után következett a szabad gyakorlás, ilyenkor mindenki kapott személyes tanácsokat, hogy hol kell változtatnia a természetesség jegyében a jobb forma eléréséhez.

A nap folyamán szinte megállás nélkül mozoghattunk, mely nagyon jó lehetőség a gyakorlásra, de csak a keményeknek, akik ezt bírják. Én nem tartoztam közéjük ezúttal! :( A nap jeligéje: Beledöglök, de végigcsinálom! :D :D :D

A nap végén enbuk következtek fokozatonként. Először az 5. dan birtokosai mutatták meg aznapi legjobbjukat, majd sorban a többiek. Minden esetben a 5. és 4. danosok adhattak egyetlen jó tanácsot az enbu végén a gyakorlónak, akit figyelniük kellett.
Érdekes tapasztalás, hogyha egyetlen dolgot mondhatsz, akkor hogyan súlyozol és hol keresed azt az egyetlen pontot, ami a leghasznosabb lehet számára.

Köszönjük a gyakorlással teli napot, a tanácsokat és a lelkesedését  Patrik Demuynck Senseinek!
Köszönjük a Juunanshin dojonak, hogy ott lehettünk!

Vass Gergely

 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!