SHINBUKAN
Élményváros - 2008.09.12-14. -

Mindent  vidáman!

2008. szeptember 11-13-i hétvégén Cook Sensei szemináriumán jártunk a csehországi Vyskov-ban.
Öt sporttársunk, Háber Sensei vezetésével vágott neki a nagy útnak. Hogy hasznosan teljen az idő, Patrícia sporttárs ideológiai képzésében részesültünk, majd vidám dalokat hallgattunk. Megérkezésünkkor gyors átöltözés, és rövid tréfálkozás után már kezdetét is vette a péntek esti edzés.
A kemény tréning után felszabadult kikapcsolódás következett, amikor is a helyi kultúrával ismerkedtünk: sör, medovnyik, pultoslányok, és megint sör, mert közben az időjárás téliesre fordult.

Szombaton Zen Ken katákat tanulmányoztunk, mind elméletben mind gyakorlatban. Sokat lehetett tanulni Cook Sensei magyarázataiból.

Este sayonara-mulatságot szerveztek vendéglátóink, ami nagyon jó hangulatban telt. Volt kulturált sörkóstoló, nemzeti ételkülönlegességek (burgonyovi) tesztelése, közös rajzolás testvérklubok tagjaival, barátkozás, eszmecsere, sok-sok móka és kacagás.Vasárnap, csoportokra bontva, Koryu gyakorlással indult a reggel, mindenki tudásszintjének megfelelően kapta a jó tanácsokat. A szeminárium izzasztó, ámde tanulságos vizsgával zárult a helyi klubtársak számára.
Külön büszkeség, hogy Háber Sensei mellett Patrícia sporttárs is, a szigorú, de ugyanakkor igazságos vizsgabizottság megbecsült tagja lehetett.
Szilva, és Ambrus sporttársak- mint gépkocsivezetők- példás helytállása folytán pontosan, és fegyelmezetten jutottunk el a célunkhoz. Míg Szilva sporttárs szabadidejében cseh-magyar shinbu szótárt szerkesztett, addig Ambrus sporttárs a kulturáltsági vetélkedő házi győztese lett. Kozár sporttársat, aki egy szál sportpólóban érkezett a sarkkörhöz igen közel eső Vyskovba, szintén dicséret illeti önfegyelméért, illetve hogy az allergiáját is sikerült leküzdenie. Egy új poszt is kerekedett külhonban: Vassgábor sporttárs a nemzetközi kapcsolatépítés felelőse lett, mivel spontán nyelvi leleményeivel elmélyítette a rakendroll hovatartozástól független örökérvényűségét.Vidáman tértünk haza, mivel célkitűzéseinket teljesítettük, gyakoroltunk, tanultunk, és erősítettük a népek közötti barátságot!
  
                                                                 Hajrá!
                                                                                   Vassgábor

 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!