SHINBUKAN
Az ember az ellenfél, nem a kard - 2009.03.21-22. -
RANAI :)

Ezen a hétvégén mind a 12 ZNKR Jodo Katával ismerkedtünk, kiemelt szerep jutott a "gently" és "softly" szavaknak a katákban. Légy mindig lágy, csak ott mutass erőt, ahol szükséges, tanított minket sensei. Írhatsz jegyzeteket, de egy két héttel később nem fogod érteni mit is jelentenek az írásaid, inkább figyelj és csináld, a hangsúly legyen a "testmemórián", csak csináld.
Este elérkezett a pókerezés és Ámon edzőtársunk aquapet-jének étellel és szeretettel történő feltöltése.
Szombaton az első 10 katát gyakoroltuk, majd vasárnap elérkezett a sokunk által várt 12. kata megtanulása is, természetesen a 11. után. A ranai iránti érzéseimet azt hiszem a következő idézet tökéletesen bemutatja:
"A magasság felé vezető csapást felhők takarják. Odalentről, a kezdőpontról, látszatra áthatolhatatlanok."
(Kard és ecset: az út)
Majd együtt gyakorolva a felhők elkezdtek szertefoszlani, és a páros gyakorlások során ha nem is örökre és hibátlanul, de sikerült rögzíteni az egymást követő mozdulatokat.

Vasárnap délután a szabadgyakorlást követően következtek a vizsgák, a vizsga egyszerre volt több és kevesebb is.

Kozár Zoltán
 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!