SHINBUKAN
Mosovcei csiszológép - 2009.05.09-10. -
 1. Szabadság, szeretem
  Évek óta tervezi a Shinbu-csapat, hogy három (3!) naposra bővíti a külföldi szemináriumokat - és most el is jött a pillanat: szabadnapot adtunk magunknak, és a pihenést - fürdést tűztük ki a 0. nap céljául. :-)))
  Három autó indult útnak, a (címadó :--) WagonR+ hamarabb, hogy időben odaérjen, a Mazda és a Ford egyszerre - különös módon ők sem értek célba egy időben, hiszen ez utóbbi autót navigáló gép és ember (Tamás, a csiszolóember) páros csak hatalmas kerülőt téve talált végül magára, és az első autó már napon sütkérező utasaira.

 2. Mosovce
  A természet felé indultunk - ami elég közel volt - majd letelepedtünk egy újonnan telepített magasfeszültségű oszlop és egy trágyadomb közelében, és pihenni kezdtünk. Az első napon újramelegített kiflik, kecskesajt megízlelése és az első leves adag leves elkészültkor lassan feltűntek a távolban az utolsó autó utasai is, hogy csatlakozzanak hozzánk. A távoli hegytető havas csúcsait szemlélve ettünk sok mindent egymás után, és finom volt.

 3. Szállás
  Teplice, ott ahol mindig, és ahol soha nincs tükör. Vacsora után berendezkedtünk, a tervezett fürdést elhalasztottuk, és csak röviden ismerkedtünk a falon lévő fegyverekkel, hogy ne történjen újabb baleset.

 4. ZNKR
  A hely: Mosovce, Gymnasyium of Agricultural and Fishing academy (;---)
  A feladat: elmélyülés a 12 formagyakorlatban, vizsgára készülés.
  Jó érzés a helyünkön állni a sorban, és jó látni, hogy mindenki egyre magasabb fokozattal rendelkezik, és ennek köszönhetően még több részletet találunk Victor Cook Sensei (Iaido 7. Dan Renshi) mozdulataiban, és még több finomítanivalót (csiszolnivalót) a sajátunkban.
  Tanulásunkat Terry Cook Sensei (Iaido 5. Dan) és John Piper Sensei (Iaido 5. Dan) segítette.

  ui: A terem még mindig levegő nélküli, az ebéd még mindig gyorsleves, pálcikával és Fidorkával.

 5. Koryu és vizsga
  Igen! Vasárnap délután elméleti áttekintő után Koryu első-katákkal ismerkedtünk közelebbről - és mindenki örömére az Ukigumo is szerephez jutott. :--)
  A délutáni vizsgán tagjaink sikeresen szerepeltek: gratulálunk!
  1 Dan: Ámon Sándor, Kozár Zoltán, Vörös Erika
  2 Dan: H. Ágnes

 6. Marlenka
  Haza, hegyen völgyön át, Marlenka fogyasztása út mellett.

 7. ZEN
  Néha messzire kell utazni, hogy újra magunkra találjunk.
 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!