SHINBUKAN
Summer Seminar - 2009.08.09-14 -
1. nap.
Hajnali indulás a repülőtérre, greenwichi idő szerint 9 órakor már London felett körözünk, leszállási engedélyre várva. Landolás után transzport vonattal Brigtonba, átszállás, 3 megálló Falmersig. Megérkezünk a Sussex Egyetemre. Egy lakórészben 6 egyágyas szoba, konyha kis társalgóval, fürdőhelységek. Kipakolás, majd Brightoni városnézés. (tengerpart Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!, Brighton Pier Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!, George Castle Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!. Este Falmers, illetve a Swan Inn Pub felfedezése. A nap híre: Ronnie Briggs szabadlábon Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!.

2. nap.
Egész napos látogatás Portsmouth kikötőjében Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!. (Mary Rose, HMS Warrior Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!, HMS Victory Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!, Háber sensei meglepődése (a Victory nem másolat, eredeti!). Ebéd: Fish And Chips. Este Swan Inn pub. A Ginger Beer felfedezése. A nap tanulsága: előbb-utóbb ki kell próbálni a vitorlázást a tengeren is.

3  nap.
Reggel regisztráció, az iai szeminárium megnyitása. Délelőtt, délután edzés, a nagy létszám miatt 3 csarnokban párhuzamosan. Hachidan instruktorok: Ishido sensei, Oshita sensei, Morita sensei. A seitei katák sarokpontjainak kiemelése, pontosítása. Este megint Swan Inn Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!.

4. nap.
Délelőtt  edzés,  A mi csoportunknál Chris Mansfield és Vic Cook sensei. Délben a Nine Circle régóta várt kirakodásának megrohamozása. Délután iaido koryu taikai. Este Swan Inn.

5. nap.
Délelőtt edzés. A 4 danra vizsgázók instruktora Mansfield sensei. Délután vizsga. 14.45-kor beszólítanak, első sor közepe. Háber sensei útravalója: „Feltétel nélkül bízzál meg a vizsgáztatóidban! Bárhogyan is döntsenek, azt azért teszik, hogy a javadat szolgálja.” A vizsgabizottság: Ishido sensei, Morita sensei, Oshita sensei, Otake sensei, Shoji sensei, Hopson sensei. Szabina rögtön utánam a második körben, szintén sikerrel. Az iai szeminárium zárása Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!. Este fogadás a brightoni Royal York Hotelben. Charter emeletes busz Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!. Ha a yorki herceget nem is találtuk meg Szabinak, a hercegi szobát igen Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!. Karaoke szájharmonika-kísérettel. A nap eseménye: „Ishido 30” Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!


6. nap.

Reggel regisztráció, a jodo szeminárium megnyitása. Evvel párhuzamosan a másik csarnokban iai koryu tábor Szabina B. Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! aktív részvételével. Délelőtt és délután edzés. Este megint Swan Inn.

7. nap.
Délelőtt edzés, délután jodo taikai. Sajnos helyezést nem sikerül elérnem, Háber sensei 3. helyezést ér el.
Este vacsora és vendégség Cook senseinél Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!. Az odaút kicsit ijesztő, mindenki a rossz sávban közlekedik…(Mi is…) A nap mondata: „Ma nem vagyok vegetáriánus…”

8.nap.
Délelőtt edzés, délután vizsga Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!. A partnerem Milos, a szlovák Shinbukanból. Természetes, hogy az ő vizsgáján pedig én igyekszem segíteni. Neki sikeres a 2., nekem az 1. dan. A jo szeminárium zárása. A kardok szétszerelése, elcsomagolása, pakolás Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!. Utolsó este a Swan Innben. Kiderül, hogy a Thai konyhájuk lassú és gyengécske. 

9. nap.
Hajnalban indulás hazafelé. Az időeltolódás miatt landolás 13.00-kor Ferihegyen. Meleg van és sehol nem szaladgálnak nyulak, mókusok, a sirályok hangja is hiányzik... :-(
 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!