SHINBUKAN
Sodródó felhő és Hegyről lesüvítő szél - 2009.11.07-08. -
A pénteki indulás hátránya, hogy a gyakorlás (szeánsz, meditáció, edzés - ki hogyan) elmarad. Előnye, hogy nem kelünk hajnalban, és sokkal tisztább tekintetekkel nézünk Cook Sensei felé. (;--))
A cél ezúttal is a szokásos őszi koryu tábor helyszíne, Teplice volt. (kiegészítés az örökkévalóságnak: Turèianske Teplice. Mert a másik, avatatlan szemet becsapó hely neve Trenèianske Teplice.)
3 autó, 7 személy (továbbiakban klubtárs), indulást segítő 2 féle ízű muffin csomag (köszi Pat!): rajt! Művészetpártoló Sándor ezúttal is freskógyűjtő körúton volt, a többiek pedig próbálták utolérni őt. A két autóban utazók csenddel (Mazda) illetve hangos rockzenével (Ford) védekeztek az út viszontagságai ellen - de egyik sem vált be, mindkét járműben voltak szenvedő alanyok.
(Ezért korán lefeküdtünk, és) másnap, 10:10-kor elkezdődött!!!

A "Gymnasium"-ban A Vízszintes felhő A tigris egy lépésével folytatódott, majd a Villámfény zárta az ismerkedést. A sodródó felhő A hegyről lesüvítő széllel és a Sziklának csapódó hullámmal a Musho Shinden Ryu Chuden ízét mutatta meg nekünk. A pikkely és a hullám fordulás után következő Lezúduló vízesés dinamikája koronázta meg a napot. (köszönjük a fordítást Sensei és Erika :--))

És este. Láb és térdkímélő pihenés a  Fatra dojo-ban, édesség és csokoládévásárlás, majd kis saras eltévedés után Sayonara party.
Teplice éjjel...

Patak csörgedezik.
Lehulott levelek illata övezi a lépteket,
magas fák ágai között csillagok
fényei rajzolnak képeket.

A fogyó holdat felhők takarják.
 
Vasárnap. Kiránt és üt, kezdésnek, majd teljesen váratlanul (térdkímélő) Okuden tachi wazák!
És Cook Sensei mutat. A saját Iaido-ját. Kellő humorral fűszerezve, lenyűgöző pontossággal és dinamikával.
Iaido. :--) Koryu!!! Chuden!!!!!! :--)

A hagyományos Marlenka (Sándor, köszi!) után közös fénykép készült, ajtóban. Esőben indultunk útnak, és a sötét hegyek kísérte úton (kb. 6 Ákos albumnyi idő alatt - Ilyenek voltunk) élményekkel feltöltve érkeztünk haza.
Pihenés után ezt (az ajándékot) is
Kibontjuk.
 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!