SHINBUKAN
Jodo és Iaido Szeminárium - 2010.06.03-06. -
Schwenningen, egy török város Németországban, ami valójában magyar. Avagy a német város ahol minden utcában kapható gyros de német söröző az nincs, és Günther-ről is kiderült, hogy Viktor aki magyar. Ez a város, Schwenningen adott otthont a tábornak. Számunkra nem csak az edzésnek de ideiglenes "BÉLA" megnevezésű otthonunknak is. BÉLA egy "Roller Team AutoRoller E700" típusú lakóautó, aki lehet hogy valójában "Bélovnyi" névre hallgatott szlovák származására való tekintettel.
Hogy mi is történt a 2-2 nap edzésen, arról órákat lehet mesélni, átadni azt hiszem lehetetlen, így csak néhány szavacskát említek meg, melyek mély nyomokat hagytak bennem:
időzítés, lazaság, használhatóság, gyorsaság, szemlélet, jo indul és követi a test, természetesség
Illetve egy mondat a sok közül amik a fejemben keringenek:
Ha győztesként jössz ki a "pástról" 1 másodpercig örülj, a második másodpercben felejtsd el, akkor már nem biztos hogy te győznél újra.
 
Számomra ez volt az első alkalom, hogy láthattam, tanulhattam Ishido Shizufumi senseitől. Varázslatos volt ez a négy nap.
Az első két nap jodo gyakorlással, tanulásával telt. Sensei közvetlen tanításain kívül a többszöri párcseréknek és a jelenlevő magas danosoknak is köszönhetően igen sokat fejlődtünk. A jodo szeminárium zárásaként taikai került megrendezésre, ahol ismét öröm volt látni, hogy a későbbi "ellenfelek" miként segítik egymást. A második két nap előkerültek az iaito-k és megkezdődött az iaido szeminárium, ahol a seitei katá-k után shoden és chuden sorozatokat gyakoroltuk. Én a chuden világával ott és akkor kezdtem meg az ismerkedést, szerelem volt első látásra :)
 
Az oda és vissza utakon BÉLA hasította a szelet.
Még egy fontos szavacska ami kimaradt: kõkõ  :)
 
Kozár Zoltán

Jodo taikai: 1. dan kategóriában Kozár Zoltán 2. helyezést ért el! Gratulálunk!
 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!