SHINBUKAN
Iaido Szeminárium - 2012.09.15-16. -
Ezen a hétvégén a 14. században járványok és éhezés miatt elnéptelenedett, majd sört szerető német földművesek (illetve később dinoszurusz bábok (kódnév: Dinopark)) által újranépesített cseh kisváros (kódnév: Vyskov) lett ismét az úticélunk.A hagyományokkal ellentétben nem karaván, csak egy szállítójármű (kódnév: Mazda 323F) indult útnak a fedélzetén 5 Oni-val és két utassal: Sensei (kódnév: Hábermajer Gábor - Iaido 5. dan) és a Krónikás (Sz. Imre - Iaido 3. dan).

Budapestet elhagyva puffasztott rizses - tejcsokis édessség ritkaságot (kódnév: Nippon) és benzint (kódnév: 95-ös oktánszámú üzemenyag) vettünk magunkhoz, majd szoktlanul lassan, szabályokat betartva és sokat beszélgetve (gondolatok, tervek, tervek..) jutottunk el a célig (kódnév: Hotel Selsky Dvur).
És aludtunk.

Másnap korai gyakorlást terveztünk, a számítást a hosszabbra nyúlt reggeli húzta át - itt találkoztunk először / ismét Victor Cook (Iaido 7. dan renshi) és Terry Cook (Iaido 5. dan) Sensei-ekkel. :--)
A szombati gyakorlásunk nem a megszokott módon történt: először a személyes tanítványok (Hábermajer Gábor - Iaido 5. dan (Shinbukan Budapest), Pavel Balvín - Iaido 4. dan (Shinbukan Prága), Michal Kolísek - Iaido 4. dan (Shinbukan Vyskov), Milo¹ Kováèik - Iaido 4. dan (Shinbukan Slovakia)) mutatták be a formagyakorlatokat többször, majd Cook Sensei felhívta a figyelmünket a sarokpontokra, ezt követően pedig fokozatok szerinti csoportokban építettük tovább az iaido-nkat, önmagunkat.
A hagyományőrző japán gyorslevest ismét sikerült a fenyőfa árnyékában elfogyasztani (természetesen a "hivatalos" étel pizza volt).

Frissítő és meleg (a hőmérsékeltingadozás ott is nagy volt) zuhany után vacsora következett (sosem fog kiderülni mivel kapcsolatban hangoztt el a Batman szót kétszer is Terry Sensei által...), majd Sayonara party vette kezdetét a szálláshelyünk éttermében (kódnév: istálló tehenészlányokkal) - a Krónikás eközben a teljesen kihalt, hideg ó-belváros felé vette az irányt, és sétált, és sétált.

Vasárnap reggel sikerült Cook Sensei-t a reggeliző asztalnál érni, és kiderült, hogy nincs még a klubunk által készített pólója, illetve, hogy itt is csak tanulhatunk: szó esett a Noto-ról, és kaptunk tanácsokat is ("free your mind")...
A nap további részében folytattuk az előző napi programot, majd vizsgák következtek.

Hazafelé már nagyobb volt az átlagsebesség, ananász ízű vizet ittunk (mert vadgesztenyés nem volt) szó esett a Caterham-ról, és a Mazda Mx-5-ről, a lemenő nap fényében Magyarországon készült a közös kép majd a szélerőművek fényei kísértek minket..
 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!