SHINBUKAN
Iaido koryu szeminárium - 2011.11.12-13. -

Jegyzőkönyv részletek (ismét) a radavai akcióról  

- Jöjjenek be, és foglaljanak helyet.
- Főnök, nem lehetne iaihiza? Már annyira hozzá szoktunk.
...
- Ismét sürgősséggel kellett bevessük magukat, kevés idő állt rendelkezésre. Beszéljenek az oda jutásról.
- Két járművel indultunk, és külön útvonalakon, minél kevésbé tűnjünk egy egységnek. Természetesen most is szemináriumi résztvevőként jutottunk a célterületre.
- Miért körülményeskedtek a terület közelébe érkezéskor?
- Mindkét egység felmérte a környéket, mert az előzetes információk szerint a radavai rém alakváltozásra képes, így minden környező tereptárgyat és eszközt megfigyeltünk, és a legújabb sámsung éjjellátó-t is teszteltük egyúttal....
- A célobjektumban egyesítettük erőinket, azonnal elővettük és előkészítettünk minden lehetséges eszközt.
- Az újakat is?
- Igen. A tolósugaras pótsaya,  és a vákumgravitációs molekulabontót is. Ez utóbbihoz a vegyszert ÁS hozta gyékényborítású hordóban. Kissé rusztikus megoldás volt, de bevált. Még az első este összevegyítették  KL-el a konzervdobozban hozott nagysötétségű xbozonokkal és a micro feketelyukkal.
- Hé! Ez utóbbiak biztosan nem voltak raktáron. Hogy került ilyesmi magukhoz?
- Egy bevásárló központ parkolójában vettük. Fekete piaci áron, rossz csomagolásban, de ellenőriztük. Tényleg feketék voltak, és lyukasok.
...
- Úgy halottam nagy volt a mulatozás. Erre nem volt utasítás.
- Csak a szükséges mértékben, és kizárólag a megtévesztés érdekében cselekedtünk uram. Nagy társaságban kellett együtt legyünk, mert nem tudtuk, az alakváltozásra képes rém milyen formában tűnhet fel. Első alkalommal komáromi hídnak láttuk, majd térségi kisboltnak, egyszer IFA teherjárműként tűnt fel, majd kerti grillállomásként is láttuk, falon függő tigrisfej már kissé erősnek tűnt, de ezen is túltett a karácsonyfa. Sajnos egyszer sem volt elegendő idő és megfelelő helyzet. Arról nem is beszélve, hogy akkor még nem tudtuk pontosan mi lehet a célja.- Mikor derült ki?
- Az utolsó pillanatokban. Egéralakban próbált bejutni Cook sensei kézitáskájába. Ekkor lett világos, hogy a magas kakaótartalmú csokoládéba kódolt titkos tanítások fájl megszerzése a célja.
- Beavatkoztak?
- Ekkor még a briteké volt a kezdeményező szerep. Megfélemlítéssel időt nyertek.
- Aztán?
- Pár óra múlva számítottunk az ismételt próbálkozásra. Elég pontosan lehetett prognosztizálni, mert empirikus megfigyelés útján beazonosítottuk, hogy a lengyelek idiotizmusa minél magasabb mértékű, annál valószínűbb a megjelenése. A délelőtti program alatt exponenciálisan nőtt a valószínűség, NZ az ÁS és KL által előkészített vegyi anyagot bejuttatta egy mogyoró szembe. Óvatos volt, és a reakció nem indult be. Elhelyezte a táska közelében, és tudtuk, amint megjelenik az információ vadász, vége lesz.
...
- Arról azonnal értesültem, hogy a hatástalanítás sikeres volt, mivel SZI csillagkapus sms üzenetbe kódolta a hírt. A titkos tanítások információit meg tudták menteni?
- Természetesen. VG még az akció előtti este két részre bontva átkonvertálta az anyagot. Az egyik fele a tukakashirá-jához közel, gyök alapú bináris kóddal a cápabőr szélére, a másik adag infó a dzsakúzzi által generált buborékokba került. Ezt nem hiszem, hogy bárki visszafejthette volna.
...
- Visszafelé észleltek még valamit?
- Csak annyit uram, hogy az Orion csillagkép mellett a 23-48-12 szektorban SZI észlelt egy nem jelzett eltérést, de FSZ hamar kiszámolta ugró változós merkantilista szkennerrel, hogy az csak a rém kilökődését követő interferencia, amibe bele keveredett az ebédből megmaradt lekváros pulykamell izotópos kontúrja.


Hábermajer Gábor

"Hivatalosan", (a két egér nélkül)

Előzmény
Hetekkel az indulás előtt tudtuk meg, hogy a "szokásos" november első hétvégi teplicei találkozás Cook Sensei-el, egy héttel később lesz, Radaván..
Azon a hétvégén már két program is szerepelt a Shinbukan naptárban, így át kellett szervezni magunkat... 
(Később sajnos kiderült, hogy a változásokat mindenki tudta rajtunk kívül már hónapokkal ezelőtt - mi történhetett az információval? Vagy a szervezők felejetettek el minket?)

7-7
Egyesületünk hetedik évében heten (nem "törpe", nem "vezér", nem "szamuráj" :--)) indultunk a koryu szemináriumra. A navigációs programok furcsa számításai miatt a német autó Komárom felé vette az irányt, a magyar-japán pedig Esztergomnál tervezte átlépni a nem létező határt.
A fogyó Hold kísérte az autókat Radavába, ahol a "Pension Iveta" nevű épület bejáratát kerestük - nem sikerült elsőre..

Iveta
A pár éve épült panzióban hungarocell anyagok fogadtak minket - egy műanyag tigrisfej és 2 karácsonyfa mellett. Első alkalommal fordult elő, hogy mindenki egy helyen szállt meg, és az étkezések is közösek voltak - ezt örömmel fogadtuk!
Szokatlanul bőséges reggeli (hogyan fogunk mozogni?) után a szintén műanyag tornaterem felé vettük az irányt - ez szerencsére a szállásunk mellett volt. 3 C fok lehetett bent (mint kint), a padlóra fagyott a lábunk (nem, fogunk mozogni, megfagyunk). A későn kezdett felmosásból kivettük a részünket (szervezés?), bemelegítettünk (izzadni nehéz), majd elkezdődött!


Okuden! Tachi Waza! Yakuzzi!
Mélyvíz! Az első nap "titkos" gyakorlatai: Yuki-tsure, Tsure-dachi, So-makuri, So-dome, Shinobu, Yuki-chigai, Sode-suri-gaeshi, Mon-iri!
Cook Sensei ismét humorral, történelmi háttérrel fűszerezte a tudást - és nagy türelemmel válaszolt az összes kérdésre.

A fáradalmakat közös fürdéssel orvosultuk, majd vártuk a vacsorát (káposzta ismét is volt benne..). A közös beszélgetések közben desszertek is fogytak - a szakács a fagyit, a gyümölcsöt és a palacsintát tekintette alapnak, és ezeket tudta kombinálni. :--)


Vasárnap
Az álló gyakorlatokat befejezve (Kabe-zoi, Uke-nagashi, Itoma-goi 1-3.) jöttek az ülő formák:
Kasumi, Sune-gakoi, Shiho-giri, To-zume, To-waki, Tana-shita, Ryo-zume, Tora-bashiri!

Láttuk, próbáltuk, élveztük- hazaértünk, kicsomagoljuk..
 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!