SHINBUKAN
Iaido Seminar - 2010.09.11-12. -
Péntek. A közös gyakorlás helyett közös utazás vette kezdetét. melynek felénél a pozsonyi naplementében gyönyörködhettünk, majd a végén Prága óvárosa fogadott minket - természetesen sörrel, pereccel és édességgel.
Az éjszakából gyorsan hajnal lett, és máris a „Juliska Sport Központban” találtuk magunkat, ahol Cook Sensei mosolya és tanító szavai (lehet Kard nélkül, lassan és erő nélkül is gyakorolni!) fogadott minket.
A hideg terem ismét tele volt, amihez mi is hozzájárultunk, hiszen 4 autóval érkeztünk az eseményre.

És gyakoroltunk!

A programot nem csak Okuden gyakorlat színesítette, hanem Cook Sensei keze is, mely néha koryu kataként zárta a ZNKR katát - ezen csak mosolyogtunk. :-)

Este – sayonara parti hiányában – a csapat több szekcióra oszlott, és felderítette a várost. A többség a kulináris élvezeteket választotta, és volt, aki egyedül járta a kis (kordonokkal nehezített, maratni futókkal tarkított) utcákat.

Vasárnap délután a nem vizsgázó résztvevők ismét egy kis koryu tanításban részesülhettek. Cook Sensei mozdulatainkat látva (miután egy megtörtént esettel, a 8 évig munkahelyen „nem dolgozó”, de nagyon aktív beosztottal is  párhuzamot vont…) tanácsokkal is ellátott bennünket:

Legyünk türelmesek!
 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!