SHINBUKAN
Enbu a Cosplay-en - 2012.08.28. -
A Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség felkérést kapott iaido, kendo, jodo enbu (bemutató) megtartására a Costplay Expon. Dojon-kból (shinbukan) Kozár Zoltán és jómagam, Vass Gergely kapva-kaptunk az alkalmon, hogy így EB-k előtt közönség előtt gyakorolhassunk. Iaido-ban Stadler Gyula (To Ryu Iai Kai egyesület) és én, Kendo-ban az MJKK gyerek szekció 4 fiatal tehetsége, jodo-ban Kozár Zoltán és én vettünk részt. 

Mikor a felkérést elvállaltuk, még nem tudtuk mi is ez a rendezvény, később az internet segítségével betekintést nyertünk ebbe a zárt világba. (cosplayer.hu)  

A bemutató reggelén izgatottan mentünk a helyszínre, hisz többségünk hasonló jellegű rendezvényen még nem vett részt. Már a villamosmegállóban gyülekeztek a kosztümös fiatalok és kevésbé fiatalok. Rengeteg ember érkezett a nap folyamán, 2000 résztvevőt emlegettek a szervezők. 
Az első műsorszám a nagyszínpadon a miénk volt. A közönség meglepően jól fogadta a bemutatónkat. csend volt a teremben, míg a bemutatók zajlottak és meg is tapsoltak minket.

Utánunk régi jó ismerősök vették át a színpadot, Oláh Tamás, Bukyukai kyudo dojo alapítója és tanítványai tartottak igen élvezetes kyudo bemutatót.
Később, kint a kert részen kaptunk helyet, a kyudo-sok mellett, hogy gyakorolhassunk és az esetleges érdeklődők kérdéseire válaszolhassunk.  
Volt, aki odajött, volt, aki kérdezett is. Két emlékezetes esetet emelnék ki: 
  1. Kb. 5 éves kissrác: „Te most úszó vagy, vagy rendőr?” (hakama, giben voltunk).
  2. Családanya, aki a gyerekeit nyugtatta: „A bácsik nem haragszanak egymásra, hanem gyakorolnak egy sportot!”, Kicsit később: „Menjünk innen, ez nagyon agresszív!”.
A rendezvény végét nem vártuk meg, 6 óra körül elfogyott minden erőnk és elindultunk hazafelé. Érdekes napot zártunk, az emlékek megmásíthatatlanok és beégtek a memóriánkba. Kozár Zoltánnal az óta is mindenhol kosztümös embereket látunk, reméljük, ez előbb utóbb elmúlik! :D
 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!