SHINBUKAN
Koryu szeminárium - 2012.11.10-11. -
  - Mi történt a hétvégén?
  - Koryu! :--)

  - Bővebben?
  - Okuden Tachi-waza, Chuden.

  - ..tudnád részletezni?
  - YukizureTsure-dachi, Sōmakuri, Sodome, Shinobu, Yukichigai, Sodesuri-gaeshi,
  Mon-iri, Kabezoi, Uke-nagashi, Itomagoi 1-3,
  Yokogumo, Tora issoku, Inazuma, Ukigumo, Yamaoroshi, Iwanami, Namigaeshi, Urokogaeshi, Takiotoshi, Nukiuchi

  - ..elmeséled..?
  - Kivételesen együtt indultunk el szombat reggel heten (törpék, vezérek, szamurájok?), mivel sikerült egy kis buszt kérni útitársnak. Ez komfortos volt, az együtt ülés a csapatnak is jót tett - bár az Radavába vezető hajnali úton többen inkább közös alvásba fordultunk.
   Miután szolidan leparkoltunk a főbejárat elé beköltöztünk a szobákba, majd átöltözés után indultunk a közeli terembe.
    Újdonsült 1. danosainkat a tavalyi tapasztalatok alapján felkészítettük a helyre - olcsó szálloda, érdekes étel, szombati hideg és vasárnapi meleg terem -, és nem is tévedtünk nagyot!
    A műanyag tigrisfej mellett most is volt karácsonyfa (november 11-én!), pár tákolt hóember állt a recepció mellett, a szobákban utólagos-igénytelen-extra magas küszöbök, kifogásolható törölköző és hideg várt..a teremben pedig úgy tűnt, hosszú idő óta nem fűtöttek és nem is takarítottak - de mi ugye nem ezért jöttünk!

    Szombaton Cook Sensei Okuden álló gyakorlatok bemutatását - elmélyítését szánta nekünk - ennek nagyon örültünk! -, a napot pedig szaunával, jakuzzi-val, majd mindenféle dolog megevésével (kölesgolyó, mogyoró, csokis keksz) és ivásával (görög likőr) zártuk.

    Vasárnap Kai wazákkal fűszerezett chuden gyakorlatok következtek -gyakoroltunk, izzadtunk, élveztük! - majd hazafelé hagyományos csoki-és borzasztóital beszerző vásárlással búcsúztunk Szlovákiától.

    Köszönjük az élményt, lesz mit csiszolgatni..úgy 40 évig.
     Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!