SHINBUKAN
Össz Belga Kendo Szövetség Téli Iaido, Jodo, Kendo szeminárium - 2012.12.12-16 -
Idén is megrendezésre került az Össz Belga Kendo Szövetség 5 napos Téli szemináriuma, ahová egész Európából érkeztek kendokák, iaidokák és jodokák. Magyarországot és a Shinbukan dojót hárman képviseltük, Ádám, Jocó és én. Szerdától minimális átfedés volt a kendo szeminárium és a másik két szakág szemináriuma között, így tetszőlegesen lehetett edzésekre járni, míg a hétvégén dönteni kellett, hiszen egyszerre folyt a gyakorlás. Szombaton külön edzést tartottak kezdő kendokák és gyermekek számára. Egy szerencsés véletlennek és a naginatások kedvességének köszönhetően, Jocó még egy naginata edzésen is részt vett pénteken.
Az iaido edzéseket Kobayashi sensei (hanshi hachidan) és Uehara sensei (kyoshi nanadan) vezették. Szombat délelőtt Kobayashi sensei egy olasz nanadan, Amoruso sensei segítségével demonstrálta, hogyan is kellene bemutatni a 12 katát és lehetőség nyílt kérdezni, amivel szinte senki sem élt. Ádám és én Uehara sensei csoportjában gyakorolhattuk a ZNKR katákat, a szemináriumot embu zárta és vizsga, amely alkalomból Ádámmal mindketten shodan fokozatot kaptunk. Az öt jelentkezőből négyen mentek át ezen a fokozaton.
A jodo szemináriumot Nishiumi sensei (kyoshi hachidan) tartotta. Az öt nap alatt tíz kihonnal foglalkoztunk és a szeminárium végén az első katával. A hangsúly a helyes kamae-on, laza testtartáson, pontos, átgondolt technikákon és a zanshinon volt, ezek gyakorlására változatos feladatokat kaptunk, de volt szabad gyakorlás is, amely fokozott odafigyelést igényelt. A jodo szeminárium végi vizsgán Ádám shodan fokozatot kapott. 

Nagyon örülünk, hogy ott lehettünk, már számoljuk a napokat a jövő évi Téli Szemináriumig (358)

Lovik Anikó
Gratulálunk Lovik Anikó (jodo 1 Dan) és Lőrincz Ádám (iaido-jodo 1 Dan) klubtársainknak a sikeres
vizsgáikhoz!
 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!