SHINBUKAN
MKSZ Jodo Vizsgafelkészítő és Válogató - 2013.01.26. -
Erő kontra könnyedség /Szándék/ Pontosság

Jó hangulatban tartottuk meg a Juunanshinnal közös vizsgafelkészítő edzést Hábermajer Gábor sensei irányításásával. A Juuanshin 7, a Shinbukan pedig 10 jo útját járó tagja vett részt az eseményen.

Az alapos nyújtás, lazítás után bokennel való bemelegítés következett. Ezt követték a páros gyakorlatok a kihonok gyakorlására. 
A technikákban a szögek és a lendület használata állt a központban, kiküszöbölendő a fölöslegesen nagy erőhasználatot, ami a külföldi Senseiek-től kapott visszajelzések alapján jellemző a magyarokra.
A katák gyakorlása után, mindazok, akik márciusban vizsgázni szeretnének, bemutatót (enbu-t) tartottak: Hábermajer sensei a bemutató után összefoglalta a jobbítani, pontosítani valókat,  a helyes meghajlásra és a harcra, mint szándéknak a megélésére is felhívta figyelmet. 
Amíg a vizsgára készülők az edzés végéig az első három katát külön gyakorolták, addig a  többiek szabad gyakorlást csináltak,  minden pár a saját tudása szerinti legmagasabb katát gyakorolta.

 A teljes edzésen folyamatos volt a párok tagjainak cseréje, így lehetőség volt arra, hogy a két dojo, a Juunanshin és a Shinbukan tagjai egymással is gyakoroljanak, így szakadva ki az összeszokottság rutinjából,  meglátva/megérezve magunkat egy közelről nem ismert ember tükrén keresztül is.

A közelgő március 9-10 közötti jodo táborban ismét találkozunk, és készülünk a már a horizonton látható őszi Jodo EB-re is.

Guld Andrea
 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!