SHINBUKAN
Japán harcművészetek - 2. előadás - 2013.03.16 -

Klubtagjaink részt vettek a japán harcművészetek kialakulásáról, hátteréről és hatásairól szóló előadássorozat 3 részén.

Dr. Sakai Toshinobu: "Bevezetés a Budo-elméletbe" (武道学概論)

Sakai Toshinobu a Tsukuba Egyetemen (Japán, Ibaraki) oktat, kutatási területe a budo története és szellemisége (a Japán mentalitás a kard fogalmával való összefüggésben). 
A Japán Budo Akadémia pályadíját 1995-ben nyerte el, 1997-ben pedig a Komoto-díjat kapta meg a testnevelési, egészségügyi- és sporttudományi kutatások előmozdításáért (Tsukuba Egyetem). Gyakoroló harcművész Kendo stílusban a 7. dan fokozattal rendelkezik. Előadásából a japán harcművészetek elméleti hátterét ismerhettük meg.

A Tsukuba Egyetem mesterképzéses hallgatói mutatták be 15-15 percben saját kutatásaikat:

1, MITOMA Sae: A kamae a kenjutsuban és a kendóban - történeti kutatás középpontban az Ittōryūvel (剣術・剣道の構えに関する史的研究)

2, MOTOSHIMA Namika: Az empátiát növelő középiskolai kendóoktatási program kifejlesztése és lelki hatásainak vizsgálata (共感を高める中学校剣道授業プログラムの開発と心理的効果の検討)

3, KODERA Chihiro: Tényfeltáró kutatás azokról a középiskolákról, ahol a kendóklub-tevékenység különösen erős (高等学校剣道部活道における強豪校の実態調査)

http://www.tkbf.hu/budo


 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez! Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!