SHINBUKAN
MKSZ vizsgáztatói felkészítő szeminárium és sportoktatói gyakorlat - 2007.03.11. -

2007.03.11-én, vasárnap, a Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség vizsgáztatói felkészítő szemináriumot tartott az Iaido vizsgáztatói kollégium tagjainak. A felkészítésen részt vettek: Galyas Gábor Iaido 4.dan, Hábermajer Gábor Iaido 4.dan, Kulcsár Dénes Iaido 4.dan és Vagyóczky Tamás Iaido 3.dan.
A délelőtti elméleti programot Abe Tetsushi sensei, tecnikai igazgató és Mihalik Hunor az Iaido szakág felelőse vezették. A vizsgáztatói szempontok, értékelési módszerek kerültek gócső alá, hasznos szakmai anyagok felhasználásával. A szövetség történetében ez volt az első ilyen esemény. Ez komoly előrelépés a magyar iaido történetében. A tervek szerint ez a képzés évente ismétlődő, rendszeres esemény lesz, várhatóan a következő években jelentősen kiegészül a vizsgáztatói keret, így szükség is lesz a folyamatosságra.
Délután gyakorlat következett, ami kiegészült az idei sportoktatói képzésen résztvevők gyakorlati oktatásával is. A 2006/2007-es tanévben szövetségünkből 3 fő vesz részt a OKJ-s sportoktatói képzésen Iaido szakon - Hábermajer Gábor, Németh Zoltán Iaido 3.dan (Shinbukan dojo) és Stadler Gyula Iaido 3.dan (To Ryu Iai Kai dojo) - nekik a gyakorlati felkészítést, tábort és vizsgát a Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség biztosítja. Ennek egyik részeként kellett a gyakorlati anyagból (alapmozgás oktatása, reishiki, páros gyakorlatok, Zenken Iaido kata és bíráskodás oktatása) számot adni.
Az esemény létrejöttében elengedhetetlen segítséget nyújtottak a klubokból önkéntesen résztvevő tagok, akik munkájukkal aktívan hozzájárultak a képzés sikeréhez.

Mivel ez a tábor azt is jelenti, hogy a szövetségen belül tudunk és akarunk egy magas színvonalú oktatói, vizsgáztatói rendszert létrehozni és működtetni, remélhetőleg egyre többször kell majd ilyen szemináriumot rendezni.

 Kattintson a képre a nagy felbontású változat megtekintéséhez!