Shinbukan iaido szeminárium és taikai

Igen, A HÍR IGAZ: BESZORULTUNK A LIFTBE, EZÉRT A SZEMINÁRIUMON ÉS A TAIKAI-on majdnem

NEM TUDTUNK RÉSZT VENNI!

Ez az állítás mindenképpen magyarázatra és a történet kifejtésére szorul, de haladjunk (tér)időrendi sorrendben!

Az első csapatszállító péntek reggel indult útnak, hogy felderítse Prága városának szépségeit és sörkészleteit.

Miközben ők a macskaköveket koptatták elinduld a Macuda is, és 2 hot-dog, pár csoki és 500 km megtétele után a vacsoránál csatlakoztak a többiekhez (új helyszínen, Hotel Chodov, Praha 11) – ahol kiderült, hogy Robi (ahoj Shin Junsui Dojo!) által is értékelhető Cézár saláta is van az étlapon (illetve tányéron)!

A szabad levegő gyorsan lehűlt, ezért a társaság átverekedte magát a cseh zenekaron és a táncparketten, majd a lift felé indult. Lift: azaz személyfelvonó – és mi személynek éreztük magunkat, mind a heten, de sajnos a szerkezet  valamelyikünket (ki volt az..?) túlsúlynak érzékelte, ezért – bár felvitt minket a harmadik emeletre – nem nyitotta ki az ajtót. A hely szűk volt, a levegő kevés, a kabát sok, a világítás meleg – Robi telefonált (a társaságunkban lévő – és ekkor az ajtó másik oldalán álló – hölgyek ekkor adtak hálát a sorsnak, amiért hamarabb távoztak..), és sok izzasztó perc után kiszabadultunk!
A szabadságot likőrrel, brownie-val és anyósviccekkel oldottuk.
Másnap közös reggeli után az új sportcsarnokhoz gurultunk, ami kívül elég nagy volt!

És belül még nagyobb..!

A formagyakorlatokat – 25 éve Prágában! – 3 „adagban” mutatta be nekünk Tony Devine Sensei, Victor Cook Sensei és Hábermajer Gábor Sensei, majd 3 csoportba szerveződve gyakoroltunk. Személyes élményt tudok átadni: 17 éves gyakorlásom legjobb szemináriumán vettem részt! Úgy éreztem, a „helyemen vagyok”: most először a 4-5 danosok között, Cook Sensei irányítása mellett gyakorolhattam!
Délután mások vizsgáiból tanulhattunk.

Este szétszéledt a társaság, de másnap nagyon gyorsan sikerült összekovácsolódnunk, hiszen a nap egyéni enbu taikia-al indult, majd délután csapatok mérkőzésével folytatódott.

Köszönhetően Hábermajer Sensei belénk fektetett munkájának, a gyakorlásunknak – és annak, hogy kiszabadultunk a liftből! – az alábbi eredmények születtek:

* Németh Zoltán: egyéni yondan kategória: első helyezés
* Sz. Imre: egyéni yondan kategória: második helyezés!
* K. Gábor: egyéni mudan kategória: második helyezés!
* Shinbukan ichi: csapatverseny: harmadik helyezés!

* Shinbukan Ni: csapatverseny: harmadik helyezés!


Köszönjük a tanítást, a jó társaságot – folytatjuk..!