Shinbukan Iaido Taikai Prága

Sokadszorra indultunk neki ennek a hagyományos eseménynek. Az út ismét a valós utazás előtt elkezdődött, mint mindig. Imi, a krónikás (aki a legendák szerint a krónikát már indulás elött megírja és az események a kvantumok játékának köszönhetően pont úgy válnak valóra.) az esőnedves aszfalt és a robogó gumiköpeny közötti tapadási együttható vizsgálatait végezte előző héten. A nagyrészt empirikus és tapasztalati módszertan testének több pontján erőteljes behatásokat produkált. A tudományos eredményekért cserébe zúzódásokkal, bőrhiányokkal, törésekkel fizetett. Ezért legnagyobb sajnálatunkra nélküle indultunk el hárman, Dimi, Gábor és jómagam.

Kényelmes, gyors és szépségesen kék Honda suhant velünk Prágába. Ha óra együttlét pedig kiváló alkalom, hogy mindent megvitassunk közös világunkról.

A pénteki történéseket a testvér-dojo-nkkal közös vacsora zárta.

Szombaton ZNKR Iaido szemináriumot tartott Vic Cook sensei, Tony Devine sensei és jómagam asszisztenciájával. Legnagyobb örömünkre Cook sensei még vállalta idén az utazást és szeminárium megtartását, a taikai felügyeletét. Nagyszerű volt látni, mennyire tiszta iai-t mutatott be és hogy még mindig milyen energiával tudja a tábort vezetni.

A gyors tempóban átvett kata sorozat után délután kyu és dan vizsgák következtek.
Vasárnap zajlottak enbu-taikai-ok és csapat taikai-ok.

Többekkel beszélgettem arról, mennyit változott az általános színvonala, minősége az itt látott iaido-nak. Még akár csak 4-5 évvel ezelőtt is nagyon vegyes összképet mutatott a mezőny, most minden fokozatban nagyon jó színvonalú mozgást és küzdőszellemet láthattunk.

Gábor és a Junsuido dojo eredményeire büszkék vagyunk!

Jövőre ugyanekkor ugyanitt! 🙂

 

Hábermajer Gábor