Mentés másként (Alt-F-A) – Guld Andrea

A mai napon:
– Imiék felé utazva a 250-es buszon betévedt  a járműbe egy pillangó: pihegett a fogódzkodón, de nem tudtam megfogni, észrevette a közeledő kezeket, elrepült egy öregúr felé – ő le akarta csapni, hadonászott felé a kezeivel, majd az ablaküveghez nyomni. Többen kértük, ne tegye. A lepke felém menekült tőle,  sikerült szépen megfogni és az egyik buszmegállóban kiengedtem, jó utat kívántam. Magasra szállt és eltűnt a fák közt.

– Az elébb hazaérve egy kis felfordulást találtam az egyetlen szobában: néhány dolog, ami a szobában kül. helyeken és magasabban volt, a földön feküdt. Az onyik is és a pogácsájuk, na meg a fokhagyma, mint ínyencség szintén. Az egyik ilyen lerepült tárgy mellett ott volt a padlón egy tátott szájú denevér kitárt szárnyakkal – a pici éles kis fogait is látni lehetett. Gyorsan kinyitottam az ablakot, elpakoltam az útban lévő leesett dolgokat és  a denevért a konyhai főzőkesztyűvel megfogtam –  mocorgott, ennek örültem, mert hát élt!  – és kireptettem a kertbe: – Szabad vagy! – , ahonnan érkezett.

Tanulságok innen nézve 🙂
Eltévedhetsz, támadás is érhet a tévedésed helyén, de akadhatnak jóakarók egy ilyen helyen is, akik által az életed megmentődik.
Betévedhetsz egy olyan közegbe, ami nem a tiéd, lehetsz ott kimerült és ijedt és már fel is adnád szinte – akié az a közeg, az tudni fogja, hogy hová vigyen, ahol az életed újra a tiéd.